Jos Maenenstraat 8

Valkenburg a/d Geul

PRAKTIJK

OVER LOU

OVER LOU

Lou Jacobs Osteopaat D.O.- (M).R.O. mede-eigenaar medisch centrum MDC WEL

Lou Jacobs heeft zich na zijn opleiding fysiotherapie verder gespecialiseerd tot osteopaat. Met zijn sterke visie en kennis zorgt Lou dat de oorzaak bij elke klacht wordt gevonden en het juiste behandeltraject wordt ingezet. Elke casus is uniek en biedt een maatwerk behandeling.

‘Als jonge jeugdspeler bij MVV heb ik een rugblessure opgelopen. Voordat er gekeken werd naar de oorzaak ben ik tal van dokters en medische specialisten gepasseerd. Totdat ik terecht kwam bij een osteopaat die vastgesteld dat dit geen ‘normale’ blessure was. Mijn interesse in het menselijk lichaam is hier gewekt en heb dit met eigen ogen ervaren. Mijn carrière als voetballer op topniveau heb ik moeten opgeven, maar mijn droom opgeven was geen optie. Zo heb ik eerst het CIOS afgerond om vervolgens de opleiding fysiotherapie te kunnen volgen. Studeren was voor mij enerzijds een grote opgave. Concentratieproblemen speelde zeker tijdens mijn jeugd een grote rol. Via de huisarts kreeg ik hiervoor medicatie voorgeschreven. Maar tijdens mijn opleiding ging ik inzien dat medicatie niet (altijd) de juiste oplossing is.

Door mijn kennis en ervaring ben ik mezelf gaan ontwikkelen. Door de juiste mindset, juiste voeding en juiste beweging creëerde ik een optimale fysieke gezondheid, waardoor de medicatie overbodig bleek.

De osteopaat is een specialist van het menselijk bewegingsapparaat en behoort tot de complementaire geneeskunde. Door de visie binnen het medisch centrum MDC WEL waar ik mede-eigenaar van ben zal de osteopathie ook multidisciplinair worden ingezet.

> ONZE PRAKTIJK
> OSTEOPATHIE
> HOE WERKT HET?

Lou Jacobs

LOU JACOBS

Osteopaat