Jos Maenenstraat 8

Valkenburg a/d Geul

HOE WERKT HET

HET EERSTE CONSULT

HET EERSTE CONSULT

Let op: Bij het eerste bezoek hebben we het legitimatiebewijs / rijbewijs nodig en (indien van toepassing) de verwijzing van een arts of specialist. Neem ook een handdoek mee!

Stap 1: Het vraaggesprek
Nieuw in onze praktijk? Voor de eerste afspraak beginnen wij altijd met een vraaggesprek, zodat wij een goed beeld kunnen krijgen van de klachten. Wij willen een volledig beeld krijgen over het functioneren van jouw lichaam, zodat we de beste zorg kunnen bieden en niets over het hoofd zien dat het herstelproces zou kunnen belemmeren. We kijken naar mogelijke onderliggende klachten en kijken ook naar jouw medische verleden. Een aantal vragen die je kunt verwachten zijn:

  • Waar en/of wanneer ervaar je de klachten?
  • Waardoor (denk je) dat de klachten ontstaan zijn?
  • Heb je last van andere klachten? Zoals problemen met de spijsvertering of vage klachten die niet direct met pijn gerelateerd zijn?
  • Heb je in het verleden een operatie ondergaan, ben je langdurig ziek geweest of slik je medicijnen?

Stap 2: Lichamelijk onderzoek
Na het vraaggesprek zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Hiervoor zul je je normaliter (gedeeltelijk) moeten uitkleden. Wij werken echter uiterst discreet en het ondergoed blijft ten alle tijden aan. Laat dit dus zeker geen belemmering zijn om van je klachten af te komen!